Вкусен рибен шницел

02/10/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо214
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • филе от треска - 450 г
  • сухар - 60 г
  • хляб - 60 г
  • зехтин - 30 мл
  • мляко - 60 мл
  • кайма - 60 г от пилешка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте много добре рибното филе и го отцедете.

Натопете хляба в млякото и го отцедете.

Заедно с филето смелете и хляба с машинка за месо или чопър (като при нужда минете и с пасатор) до получаване на гладка смес.

Овкусете със сол. Омесете всичко (като според вкуса ви можете да добавите и повечко кайма) хубаво и с мокри ръце оформете шницели като по ваша преценка и желание ги направете дебели или тънки (в случая аз ги разточих на тънко с добре намазана чаша с олио).

Готовите шницели ги овалвайте в сухара.

Изпържете в загретия зехтин.

Предлагайте рибните шницели с прясно нарязан лимон или лимонов сок.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар