Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Шницели»Класически виенски шницел с картофки

Класически виенски шницел с картофки

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Класически виенски шницел с картофки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
110 мин.
Общо
170 мин.
Порции
6
"Хубав виенски шницел се прави с качествено телешко месо - останалото са подробности"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 900 кг котлети с кост
  • галета - за овалване
  • царевично брашно - за овалване
  • яйца - 2 бр. големи
  • картофи - 1 кг
  • червен лук - 1 глава
  • копър - 1 стрък
  • самардала - 2 щ.
  • балсамов оцет
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • бульон - 1 кубче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Котлетите се обезкостяват и се обработват с кухненско чукче, така че да изтънеят.

След това се поръсват със сол и черен пипери и се овалват последователно в брашно, яйце и галета.

Изпържват се в мазнина и се нареждат върху кухненска хартия, за да се отцедят от нея. След това картофите се обелват и нарязват на едри късове.

Сваряват се в подсолена вода и докато се още топли и воднисти, се поръсват с натрошен бульон.

Подправят се с балсамов оцет, черен пипер, самардала и зехтин. Добавят им се скълцаните червен лук и копър. Така приготвените картофки се поднасят като гарнитура към шницелите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Изглежда страхотно! Не съм приготвяла виенски шницел.
04.02.2016 19:24