Вкусен рибен шницел

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2331k1k2
Вкусен рибен шницел
Снимка: Йозлям Кадирова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Поднесете рибените шницели с подходяща салата или друга гарнитура по избор"

Необходими Продукти

  • филе от треска - 450 г
  • сухар - 60 г
  • хляб - 60 г
  • зехтин - 30 мл
  • мляко - 60 мл
  • кайма - 60 г от пилешка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте много добре рибното филе и го отцедете.

Натопете хляба в млякото и го отцедете.

Заедно с филето смелете и хляба с машинка за месо или чопър (като при нужда минете и с пасатор) до получаване на гладка смес.

Овкусете със сол. Омесете всичко (като според вкуса ви можете да добавите и повечко кайма) хубаво и с мокри ръце оформете шницели като по ваша преценка и желание ги направете дебели или тънки (в случая аз ги разточих на тънко с добре намазана чаша с олио).

Готовите шницели ги овалвайте в сухара.

Изпържете в загретия зехтин.

Предлагайте рибните шницели с прясно нарязан лимон или лимонов сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: