Начин на приготвяне
Забъркваме блата. Яйцата се разбиват заедно със захарта. Добавя се прясното мляко и постепенно, един по един, се добавят и останалите продукти.
Получената консистенция е леко течна, но това да не ви притеснява.
Готовият блат се изпича в тава с хартия за печене на првдварително загрята фурна на 170 градуса за 10 минути или до готовност.
Докато се пече блатът, започнете с направата на глазурата. Вземете подходящ съд и сипете сухите съставки. Смесете ги, като ги разбъркате с лъжица и сипете млякото.
Включете котлона и при често бъркане изчакайте докато започне да се сгъсти. След като се сгъсти, докато е още горещо, добавете шоколада и маслото и бъркайте, докато се разтопят. Така шоколадовата ни глазура е готова.
Сиропирайте блата, изсипете шоколадовата глазура и съхранете в хладилник поне за 3 часа. След като е стегнал, оформете клавишите върху шоколадовия сладкиш, като разрежете на ромбове или правоъгълници.