Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Орехов сладкиш Клавиши с хрупкава глазура

Орехов сладкиш Клавиши с хрупкава глазура

Иван ПауновИван Паунов
Чирак
721k128470
Орехов сладкиш Клавиши с хрупкава глазура
Снимка: Иван Паунов
1 / 3с Видео
21/03/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
115 мин.
Общо
135 мин.
Порции
6
"Неустоим орехов сладкиш, подходящ за гости и за близки"

Необходими Продукти

  • За блата
  • орехи - 150 г
  • краве масло - 150 г
  • белтъци - 4 бр.
  • брашно - 125 г пшенично
  • пудра захар - 75 г
  • бакпулвер - 4 г
  • За глазурата
  • жълтъци - 4 бр.
  • пудра захар - 75 г
  • ванилова захар - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме жълтъците от белтъците. Започваме да разбиваме белтъците и на няколко пъти прибавяме 75-те г пудра захар.

Смиламе орехите с блендер, като прибавяме към тях и 1 ч.л. кристална захар. Отделно си смесваме брашното с бакпулвера.

Разтапяме си маслото и го оставяме на страна. Сега смесваме смлените орехи с разбитите белтъци и внимателно разбъркваме, за да не се пребият белтъците.

Минаваме брашното с бакпулвера през сито и също ги смесваме с белтъците. Добавяме разтопеното масло, което вече се е охладило и хубаво отново разбъркваме.

Включваме фурната да загрява на 180°C . Прехвърляме сместа в тавичка с хартия за печене и вкарваме в агрятата фурна за 25 мин.

В друга купа смесваме жълтъците, ваниловата захар и останалата пудра захар. Разбиваме за 7-8 минути до получаването на една изключително кремава консистенция.

Нанасяме тази глазура върху вече изпечения и изстинал блат. Сега намаляваме температурата на фурната на 90°C и връщаме блата в нея за 1 час - така жълтъците ще се сушат.

След това ореховият сладкиш е готов.

Нарязваме под формата на клавиш от пияно и половината от парченцата поръсваме с какао.

Да ви е сладко с тази класика орехов сладкиш Клавиши, която много прилича на сладкиш Агнес.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дони Ники
Дони Ники
Прекрасно изглежда!
27.04.2022 22:39