Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Сипете разтопеното масло, сметаната, портокаловия сок и какаото и продължете разбиването.
Пресейте брашното с бакпулвера на части към сместта и разбъркайте с дървена лъжица до хомогенна смес.
Сипете в намазнена и набрашнена тавичка на тънък 1.5 см пласт и изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25 минути или до суха клечка.
Оставете сладкиша да се охлажда и се заемете с кремчето.
Смесете млякото и сметаната, заделете 120 мл, а останалото количество поставете на умерен огън да се стопли. В заделеното количество разтворете нишестето разбивайки добре, за да няма бучки.
В тенджерка на умерен огън сложете захарта и карамелизирайте до тъмно златисто. Налейте на тънка струйка топлото мляко със сметаната при непрестанно разбиване със телена бъркалка. В началото ще се образуват парцалчета от карамела, но бъдете спокойни - те ще се разтопят в течността.
Намалете малко огъня и налейте и нишестето, бъркайки интензивно около 5-6 минути, докато кремът се сгъсти.
Излейте върху сладкиша и оставете да престои 2-3 часа преди да разрежете и сервирате.
По желание може да декорирате с настърган шоколад.
Да ви е сладко!