Уникална пита-пица

03/10/2018
Йоли
отЙолиПомощник Готвач9878561
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо264
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • яйца - 1 бр.(с белтъка се омесва, жълтъкът се маже)
  • жива мая - 1/2 бр.
  • олио - 1 ч.ч.
  • вода - 1 в.ч., хладка вода
  • прясно мляко - 1 в.ч. или кисело мляко
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • брашно - 6 в.ч.
  • лютеница - за намазване
  • кашкавал - 200 - 300 г
  • кренвирши - 3 бр.
  • чушки - 1 бр. зелена
  • чушки - 1 бр. червена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От дадените продукти се замесва меко тесто, като продуктите се слагат 1 по 1 и се разбърква с лъжица добре. Белтъкът от яйцето се използва при омесването, а жълтъкът за намазване.

Чашите брашно се добавят най-накрая, полученото тесто трябва да е меко и мазно. Оставя се да втаса 30 минути.

След 30 минути тестото се разделя на 2. Едната половина се разточва около 40 см. и се поставя в тава с размер 40 см. (тъй като тогава се получава най-добре и има място за повечко колбас и зеленчуци).

След като сме разточили и го сложили в тавата, се намазва с кетчуп или лютеница. Рендосва се половината кашкавал.

От останалото тесто се правят топчета, които се редят върху разточения блат по краищата. Особеното тук е, че преди да оформите топчетата, вътре в тях поставете кренвиршче, кашкавалче или просто чушка. Аз във всяка топка сложих различни неща.

По средата се рендосва кренвирш, нареждат се резенките чушки и кренвирш и най-накрая отново се рендосва кашкавалът.

Намазва се с жълтък. Пицата се изпича на 220 градуса за около 20-30 минути.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар