Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Уникална пица с тесто в хлебопекарна

Уникална пица с тесто в хлебопекарна

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Уникална пица с тесто в хлебопекарна
Снимка: Яница Николова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
24 мин.
Общо
64 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • Тесто
  • вода - 200 мл топла
  • сол - 3/4 ч.л.
  • брашно - 400 - 450 г пресято
  • захар - 2 ч.л.
  • прясна мая - 18 г натрошена
  • олио - 2 - 3 с.л. или зехтин
  • Плънка
  • шунка - 100 г слайс
  • доматено пюре - 50 - 60 мл
  • топено сирене - 50 г
  • моцарела - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • босилек
  • черен пипер
  • Сос
  • кисело мляко - 1 коф.
  • чесън - 3 - 4 скилидки, настъргани
  • сол на вкус
  • копър - нарязан на ситно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се замесва в хлебопекарната на програма тесто, като продуктите се слагат в съда на пекарната в последователността, в която са написани.

След това се взима от тестото толкова, колкото пици искате да направите, разстила се в намазнена тава, слага се доматено пюре, шунка, сирената, подправките. Пече се в загрята на 240 градуса около 15-20 минути.

За соса - млякото, чесънът и сол на вкус се разбъркват, накрая се прибавя копъра.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: