Начин на приготвяне
Пригответе тестото като към брашното добавите солта и го разбъркате. В малка купичка сипете маята, захарта и малко вода. Сипете към тестото и прибавете яйцето, киселото мляко и постепенно водата като бъркате с лопатка.
Замесете с ръце меко тесто и оставете на топло да втаса, докато удвой обема си.
През това време пригответе плънките. В малък тиган сипете 1 с.л. олио и запържете каймата. Бъркайте, за да стане на трохи.Овкусете с черен пипер и отстранете от огъня.
Нарежете кромида и праз лука на полумесеци. Запържете ги с 2 с.л. олио до зачервяване и подправете с черен пипер, сол и червен пипер.
В купичка натрошете сиренето и го смесете с нарязания на ситно магданоз.
Разделете тестото на четири топки и ги разточете, колкото е диаметъра на по-голяма кръгла тава. Намаслете и поръсете с брашно и сложете първия блат тесто. Разпределете равномерно каймата и покрийте с второто тесто. Сложете навсякъде от лука и покрийте с третото. Сипете сиренето и заравнете. Покрийте с последното тесто и добре подпъхнете краищата му.
Намажете с жълтъка и посипете със сусама.
Печете пълнената питка на 200 градуса до готовност (около 40 мин).