Начин на приготвяне
В купа смесваме продуктите за тестото - водата, прясното мляко, маята, захарта и олиото.
Разбъркваме до разтваряне на маята и захарта.
Прибавяме белтъка, солта и малко по малко брашното.
Замесваме меко тесто, което загъваме в стреч фолио и оставяме да втаса, докато удвои обема си.
След като втаса, разделяме тестото на две части, като едната топка тесто трябва да бъде по-малка от другата.
По-голямата топка разстиламе върху намазнена тава, която е с диаметър 40 см.
В купа смесваме доматения концентрат, олиото, черния пипер и чубрицата. Разбъркваме и мажем върху блата.
Поръсваме с настърган кашкавал.
От втората топка правим по-малки такива с големина на мандаринки, при мен се получиха 10 топки.
Във всяка топка слагаме плънка - кубчета кашкавал, сирене, маслини. Когато сме готови, ги нареждаме върху голямото тесто.
Мажем питката с разбития жълтък.
По средата нареждаме луканката, нарязаната на тънки ивици чушка и маслини.
Печем пица-пита Разкош в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Когато е почти готова пицата, може да добавите и още малко настърган кашкавал.
Пече се до суха клечка.
Добър апетит!
Източник: Sude Izet - Кулинарна мрежа