Начин на приготвяне
Първо, в купа смесих продуктите за тестото: водата, прясното мляко, сухата мая, захарта и олиото и разбърках, докато се разтопиха маята и захарта.
И след това добавих белтъка, солта и пресятото брашно и омесих до меко тесто.
След като го омесих, го загънах със стреч фолио и го оставих да втаса на топло.
Като втаса тестото, го разделих на две части, като едната топка от тестото трябва да е по-малка. А другата топка трябва да е по-голяма. Разстила се върху тава, намазана с олио.
След това в шола смесих всички продукти: доматения концентрат, олиото, черния пипер и чубрицата и следователно разбърках добре и намазах върху блата.
Поръсих домашната питка с настъргания кашкавал.
От второто по малко тесто направих топки, големи колкото мандарина.
При мен се получиха общо 12 топки тесто.
Аз сложих във всяка топка за плънка: кубчетата кашкавал, сиренето и маслините.
Топките ги наредих върху тестото и ги намазвах с разбития жълтък.
А за финал на нашата пита-пица наредих по средата продуктите за плънката: луканковия салам, нарязаната на тънко червена чушка и маслините.
Пекох пита-пица 2 в 1 на 180 градуса в предварително загрята фурна до суха клечка.