Начин на приготвяне
Можете да промените съставките за пълнежа на вашата пица с такива, каквито са по ваш вкус.
Разгънете тестото върху хартия за печене. Направете перфорация по него, така че да се получат правоъгълничета. Изпечете в предварително загрята фурна на 180°С за 8-10 мин или докато придобие златист цвят.
В купа разбивате крема сиренето и заквасената сметана до получаването на лесна за намазване смес.
След като извадите готовото тесто от фурната и вече охладено го намазвате с получената смес. Оставете го в хладилник за 10-20 мин, докато правите следващата стъпка.
Запържвате каймата до кафеникав цвят, след което премахнете мазнината от нея. Разбъркайте тако подправката във вода (според рецептата на гърба на опаковката на подправката) и я изсипете в тигана при каймата. Оставете да къкри за 5 мин, като разбърквате системно.
Извадете тестото от хладиника и равномерно разпределете каймата. Няма да успеете да покриете цялото тесто, но не се притеснявайте. Имате още плънка.
Вземете марулята и доматите и ги посипете върху тестото. Като финал поръсете със сирената.
Нарежете на порции и сте готови. Може да сервирате веднага или да оставите в хладилника за известно време.
Съвет: Ако приготвяте тако пицата предишната вечер, не слагайте домата, зелето и сирената. Направете го, преди да сервирате, за да избегнете нежелано разтичане на сокове от домата и др.