Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Сладък Хляб»Нисковъглехидратен кокосово-какаов сладкиш в хлебопекарна

Нисковъглехидратен кокосово-какаов сладкиш в хлебопекарна

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5273k1k2k5
Нисковъглехидратен кокосово-какаов сладкиш в хлебопекарна4 / 4
04/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
160 мин.
Порции
10
"Пуснете хлебопекарната на програма вкусен сладкиш и вижте само какво чудо ще създаде"

Необходими Продукти

  • банани - 2 бр. презрели, със средна големина
  • яйца - 3 бр. (размер М)
  • кокос - 100 - 150 г пълномаслен
  • брашно от рожков - 2 с.л.
  • сурово какао - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1 пак.
  • ванилия - 1 прахче
  • канела - 1 к.л.
  • кокосово масло - 1 с.л.
  • кисело мляко - 350 - 400 г пълномаслено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Този сладкиш е за тези, които не могат без сладко, но се стремят да намалят консумацията му. Ако все пак си позволявате повечко въглехидрати, може да използвате подсладител - стевия, мед, фурми.

В блендер начупваме бананите на парченца и добавяме всички продукти без кокосовото масло - яйцата, кокоса, рожковото брашно, суровото какао, бакпулвера, ванилията, канелата и киселото мляко. Блендираме.

Ако блендерът е с по-слаба мощност, разбъркайте на 2-3 пъти, за да се размесят добре продуктите. Трябва да се получи смес със нормална гъстота за кекс.

Намазваме бъркалките на хлебопекарната добре с кокосово масло и изсипваме получената в блендера смес във ваничката на машината.

Избираме програма КЕЙК с препечена коричка и стартираме. На моята хлебопекарна програмата е с продължителност 150 минути.

Изчакайте сладкиша да изстине за да се стегне и тогава го извадете от ваничката.

Лесен, бърз и непретенциозен сладкиш, наподобяващ брауни по мое мнение.

Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: