Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Рулца»Пикантни рулца от мексикански

Пикантни рулца от мексикански

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
29/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Долу лапите от нашите пикантни рулца по мексикански, те са само за професионални лакомници"

Необходими Продукти

  • сварено пилешко месо - 300 г
  • тортиля - 2 питки
  • патладжани - 1 бр.
  • лук - червен, 1/2 глава
  • олио за пържене - 7 - 8 с.л.
  • подправки на вкус
  • чили - едро смляно сушено
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се нарязват на шайби, осоляват се и се оставят за 10 - 15 минути. Изстискват се от водата с ръце и се изпържват в олиото на котлона в обикновен тиган или грил тиган.

Тортилите се затоплят в намаслен тиган от двете страни за кратко. Когато са готови във всяка тортиля се слага изпържен патладжан, разпределя се накъсаното на едро пилешко месо, поръсват се с едро смляно чили, черен пипер и сол на вкус, добавя се нарязания на тънки ивици червен лук и се оформят рулца.

Поднасят се веднага.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: