Начин на приготвяне
Сварете спагетите според указанията на опаковката, след което ги прехвърлете в гевгир и ги изплакнете обилно със студена вода. Изсипете ги в тенджера, добавете към тях 2 с.л. зехтин и ги разбъркайте.
За соса:
Нарежете пилешкото филе на малки кубченца, прехвърлете го в подходящ дълбок тиган, добавете 3 с.л. зехтин и го задушете под капак за 5-6 мин. След това добавете предварително наситнения чесън и царевицата. Задушете за още 5 мин и прибавете нарязаните на тънки ивички гъби, пилешкия бульон и щипка сол. Оставете соса за спагети да къкри 10-на мин.
Разполовете всяка ядка сурово кашу, нарежете на малки парченца доматите и прибавете към соса. Разбъркайте добре, оставете за 2-3 мин. и добавете сметаната, нарязаните на дребно маслини, предварително настъргания кашкавал, малко черен пипер и босилековото песто. Отново разбъркайте и оставете за 5 до 10 мин на огъня.
Така приготвения сос прехвърлете при спагетите. Разбъркайте добре и сервирайте :)