Пилешки кюфтенца с бял сос

Ася ЗаевскаАся ЗаевскаПомощник Готвач19721449
21/11/2018
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо942
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешките бутчета, след което ги почистете и обезкостете. Прецедете и заделете 300 мл от бульона им.

Отделно обелете, нарежете на едро и сварете картофите.

Прехвърлете в блендер пилешкото месо, картофите, пресния розмарин, чесъна, орехите, щипка сол и яйцето. Пасирайте.

Загребете от така получената смес по 1 голяма с.л. (порцията за 1 кюфте) и оформете 10 кюфтенца.

В голям тиган разтопете маслото и подредете кюфтенцата в него. Запържете за по 5 мин от двете страни.

След това разтопете още 1 с.л. масло в друг тиган или малка тенджерка. Добавете малко индийско орехче, щипка сол и 1 с.л. брашно. Разбъркайте.

Започнете да наливате на тънка струя от пилешкия бульон, като разбърквате енергично. Намалете огъня и оставете на котлона за 2-3 мин, като разбърквате от време на време.

Сервирайте пилешките кюфтенца с белия сос.

Декорирайте с клонче розмарин.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар