Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Кюфтенца с бял сос - втори вид

Кюфтенца с бял сос - втори вид

Потребител#167180Потребител#167180
Готвач
2782k3632k1
Кюфтенца с бял сос - втори вид
Снимка: Потребител#167180
1 / 2
08/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кайма - 600 г
  • за соса
  • яйца - 3 бр. големи
  • кисело мляко - 100 г
  • брашно - 5 - 6 с.л. (пълни)
  • сол - на вкус
  • олио - 60 - 70 мл.
  • оцет - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От каймата правя кюфтенца, овалвам ги в брашно и пускам в тенджера с вряща подсолена вода. След 15-20 минути изваждам кюфтенцата и прецеждам бульона.

В купа до хомогенна смес разбърквам яйцата с щипка сол, киселото мляко, оцета и брашното.

Към прецедения бульон добавям олиото и вода, ако е необходимо. Течността трябва да е около 1.2-1.3 литра общо, слагам на котлона.

Още докато не е завряла течността слагам яйчено-млечната смес и бъркам докато се свари с бъркалка, за да няма бучки, важното е да не завира сосът.

Добавям сол на вкус. Връщам кюфтенцата при соса и сервирам. Може да се поръси с прясно смлян черен пипер, който обича.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: