Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Кюфтенца с бял сос и моркови

Кюфтенца с бял сос и моркови

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Кюфтенца с бял сос и моркови
Снимка: Добринка Петкова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Обичаната от всички класика, но с нежна добавка от моркови"

Необходими Продукти

  • кайма - 300 г
  • черен пипер - 1 щипка
  • чубрица - 1 щипка
  • ориз - 3 с.л. сварен
  • кисело мляко - 400 мл
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1/2 глава
  • копър - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и моркова на ситно. Налейте вода и след като заври, сложете лука и моркова. Смесете каймата с черен пипер, чубрица и сварения ориз.

Оформете малки елипсовидни кюфтенца. Пуснете ги във врящия бульон и оставете да ври 15-20 минути. Разбийте яйцата с млякото и брашното.

Сипете от бульона и разбъркайте добре. Върнете обратно сместа в тенджерата и след 10 минути свалете от котлона.

Поръсете готовите кюфтенца със сос с нарязан на ситно копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: