Бухти с прясно мляко и топинг от къпини

Яница НиколоваЯница НиколоваИноватор4574001904
21/11/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо870
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • яйца - 1 бр.
  • захар - около 3 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • ракия - 1/2 с.л.
  • прясно мляко - 50 мл.
  • ванилия - 4 - 5 бр.
  • брашно - 115 г пресято
  • лимонов сок - 1 ч.л. пресен
  • бакпулвер - 1/2 пакетче
  • олио - около 200 - 250 г за пържене
  • ОЩЕ
  • къпинов топинг - или друг
  • пудра захар - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват течните съставки и се прибавят сухите, като се разбърква до хомогенна лепкава смес. Котлонът се включва и се загрява олиото в малък и дълбок тиган.

Проверява се дали е загрято добре, като се потопи дървено шишче, покрая се появяват балончета. Докато олиото се загрява, тестото си почива и се появяват мехурчета.

С чаена лъжица се гребе от сместа и се избутва с друга чаена лъжица, по-надолу в олиото, за да се оформят хубави топчета, а не да има стърчащи крайчета.

Така лъжиците се омазняват от олиото и се получават хубави кръгли бухтички.

Изваждат се на хартия за да попият излишната мазнина. Отгоре се поливат с къпиновия топинг и се сервират веднага.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар