Варен ориз със свинско месо

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k
4k
4k
2k
7
21/11/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 573
  • Преглеждания за месеца137
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото (500 г) и нарязваме на малки късчета. Слагаме в тенджера и заливаме с вода. Поставяме на котлона и като кипне водата, изливаме и наливаме чиста топла вода (1 л). Варим месото 15-20 минути.

Опитваме дали е сварено, при необходимост продължаваме варенето и когато е готово, прибавяме нарязаните зелени подправки, черен пипер, сол, зелен лук (2-3 стръка нарязани), измит добре ориз (1ч.ч.) и олио (5-6 с.л.).

При необходимост доливаме топла вода и готвим свинското варено до готовност.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар