Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско варено»Свинско варено с червено вино и картофи

Свинско варено с червено вино и картофи

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Свинско варено с червено вино и картофи
Снимка: Яница Николова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
"Забравете за телешкото, това свинско варено с червено вино и картофи е най-актуалният кулинарен хит за сезона"

Необходими Продукти

  • свинско месо - около 250 - 300 г
  • картофи - 2 бр.
  • моркови - 4 бр.
  • лук - 1 гл.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 10 бр., зърна
  • бахар - 5 - 6 бр., на зърна
  • дафинов лист - 2 - 3 бр.
  • червено вино - 1/2 ч.ч.
  • вода - около 700 мл
  • олио - 1 с.л.
  • чесън - 1 - 2 скилидки по желание
  • целина - за поръсване
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите, морковите и лукът се обелват и измиват. Зеленчуците се нарязват на едро и поставят в тенджера.

Прибавя се нарязаното месо на парченца.

Добавят се черния пипер, дафинов лист, бахар, олиото.

Изсипва се виното и водата.

Вари се на слаб котлон за около 1 час, докато омекнат зеленчуците и месото се къса на конци.

Накрая към вареното свинско се нарязва магданоз и целина на ситно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: