Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Печени Картофи»Картофи с червено вино и свинско

Картофи с червено вино и свинско

Adriyana - AdiAdriyana - Adi
Чирак
105466130416
Картофи с червено вино и свинско
Снимка: Adriyana - Adi
1 / 2
23/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г крехко
  • картофи - 2 кг
  • праз - 1/2 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • червено вино - 300 мл
  • вегета - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. лют
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите обелваме и нарязваме на едри кубчета и поставяме в тава.

Нарязаното на кубчета месо варим във виното 10 мин. Отделяме бульона при картофите, пържим в тиган до златисто и добавяме лука и моркова на кубчета.

При готовност добавяме солта вегетата и пиперите, изсипваме при картофите и добавяме една чаша вода.

Печем на фурна под фолио, като последните 10 мин. махаме фолиото, да се запече.

По желание добавете магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: