Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Гюзлеми»Пълнозърнести гюзлеми на тиган

Пълнозърнести гюзлеми на тиган

Пълнозърнести гюзлеми на тиган
Снимка: Илияна Димова
2 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • ЗА ТЕСТОТО
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • мая - 1 ч.л. суха
  • захар - 1 щипка
  • пълнозърнесто брашно - 2 ч.ч. или колкото е необходимо
  • олио - 1 с.л.
  • сол - 1 к.л.
  • ЗА НАМАЗВАНЕ
  • масло - 50 - 60 г
  • олио - 3 с.л.
  • сирене - натрошено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа за месене сипваме кисело мляко (3 с.л.), прибавяме бакпулвер, суха мая, захар, олио и брашно. Разбъркваме и наливаме леко топлата вода (1/2 ч.ч.).

Смесваме хомогенно и завиваме отгоре купата с полиетиленово фолио.

Оставяме на стайна температура за 30 минути. После сипваме към сместа пълнозърнесто брашно (1 ч.ч.), разбъркваме и постепенно, като слагаме още брашно, замесваме нелепнещо тесто, което правим на топки (6-7 бр.).

Намазваме добре с олио всяка топка тесто и завиваме с фолио за 30 минути. От всяка топка разточваме тънка кора. Намазваме с разтопено масло, смесено с олио. Наръсваме със сирене и оформяме правоъгълни или квадратни банички.

Оставяме гюзлеметата върху хартия за печене, намазана с олио и отгоре всяка баничка намазваме с масло.

Когато са готови всички банички, изпичаме от двете страни в тиган, като разточваме леко всяка баничка преди печене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: