Палачинкова торта с цедено мляко

21/11/2018
"Лека, ароматна и лесна за приготвяне - перфектната палачинкова торта "
Приготвяне45 мин.
Общо45 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 101
  • Преглеждания за месеца188
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • палачинки - 10 - 15 бр.
  • кисело мляко - 1л цедено
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • сметана - 200 мл (сладкарска)
  • ванилия - 1 на прах
  • сладко от черни череши - 1/2 буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте цеденото мляко със захарта. Добавете лимоновата кора, сока и ванилията. Отделно разбийте сметаната.

Смесете млякото и сметаната внимателно с помощта на шпатула.

В тавичка за торта с падащо дъно поставете една палачинка, сложете малко от крема, малко от сладкото от череши и отново палачинка.

Така редете до изчерпване на количествата и желаната от вас височина, като завършите с крем вашата палачинкова торта.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар