Трислойна бриош баница със сирене

22/11/2018
Яница Николова
отЯница НиколоваГотвач4504001893
"Опитайте, почерпете баба, а после ѝ запишете рецептата, за да знае и тя как се прави трислойна бриош баница със сирене "
Приготвяне50 мин.
Готвене50 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо155
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • ТЕСТО
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • масло - 3 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • захар - 1/3 ч.л.
  • сол - 1/3 с.л.
  • суха мая - 1/2 пак.
  • брашно - за меко тесто
  • ПЛЪНКА
  • сирене - 150 - 200 г
  • масло - за намазване
  • още
  • олио - за намазване
  • яйцa - 1 бр. за намазване
  • семена - микс, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти се замесва меко тесто. Оставя се да втаса около 1 час.

След това се разделя на девет части. С намаслени ръце се сплескват три топки една върху друга, като помежду им се намазва с олио. Така се прави и с другите части, получават се три кори.

Върху всяка се слага натрошено сирене и масло. Навива се на руло и се нарежда в малка тавичка с хартия за печене.

След това се намазва с разбито яйце и се поръсва със семената.

Витата баница втасва до удвояване на обема. Пече се в загрята фурна на 180 градуса до златиста коричка.

После бриош баницата се покрива с кърпа.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар