Начин на приготвяне
Пресейте брашното два пъти, в средата оформете кладенче и в него прибавете водата, солта, зехтина и оцета, замесете меко и гладко и еластично тесто.
Разделете тестото на 15 топчета, които притискате до получаване на малка питка.
Всяка питка намажете с малко от зехтина и разпределяте на пет купчинки по три питки, върху набрашнен плот. Завийте купчинките с кърпа и оставете да си почине тестото за 30 минути.
Разточете купчинките на фина и голяма кора (общо пет кори), като ръсите обилно с брашно.
Всяка разточена кора намажете с предварително смесените натрошено сирене, кисело мляко, яйца и разтопеното масло.
Завийте кората на рехаво руло и усуквате, като поставите рулото в намазана със зехтин тава.
Така оформената баница намажете със зехтина и печете в предварително нагрята на 190 градуса фурна, до златисто кафяв загар.
След като извадите от фурната, намажете витата баница с кубче масло и завийте с кърпа за 10 минути преди сервиране.
Трислойната точена и вита баница е много вкусна!