Начин на приготвяне
Нарязват се филиите хляб на кубчета. В купа се разбиват яйцата с 2 щипки сол, добавя се кисело мляко с разбита в него 1 равна ч.л. сода за хляб, разбърква се добре.
В тавичка 24 см, намазана с 1 с.л. масло, на дъното се разпределя половината кубчета хляб, отгоре се залива с половината млечна смес, поръсваме сирене, настърган пармезан и покриваме с втората половина хляб, залива и отново сирене и пармезан.
Поръсваме приготвената баница от хляб със сурови семена.
Печем на 180°C долен реотан на скара последно ниво на печката около 10 минути, после се изпича на горен и долен, докато се зачерви апетитно.
За 20-25 минути имаме чудесна закуска за старт на деня - баница със сирене и пармезан!