Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Трислойна бриош баница със сирене

Трислойна бриош баница със сирене

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Трислойна бриош баница със сирене
Снимка: Яница Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Опитайте, почерпете баба, а после ѝ запишете рецептата, за да знае и тя как се прави трислойна бриош баница със сирене"

Необходими Продукти

  • ТЕСТО
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • масло - 3 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • захар - 1/3 ч.л.
  • сол - 1/3 с.л.
  • суха мая - 1/2 пак.
  • брашно - за меко тесто
  • ПЛЪНКА
  • сирене - 150 - 200 г
  • масло - за намазване
  • още
  • олио - за намазване
  • яйцa - 1 бр. за намазване
  • семена - микс, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти се замесва меко тесто. Оставя се да втаса около 1 час.

След това се разделя на девет части. С намаслени ръце се сплескват три топки една върху друга, като помежду им се намазва с олио. Така се прави и с другите части, получават се три кори.

Върху всяка се слага натрошено сирене и масло. Навива се на руло и се нарежда в малка тавичка с хартия за печене.

След това се намазва с разбито яйце и се поръсва със семената.

Витата баница втасва до удвояване на обема. Пече се в загрята фурна на 180 градуса до златиста коричка.

После бриош баницата се покрива с кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: