Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукови кюфтета»Кюфтета от киноа със спанак и сирене

Кюфтета от киноа със спанак и сирене

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Кюфтета от киноа със спанак и сирене
Снимка: Яница Николова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
"Макар и привържениците на месото да гледат скептично на такъв вид кюфтенца, ние ви гарантираме за наистина добрия им вкус. Не забравяйте и за чесново-млечното сосче"

Необходими Продукти

  • киноа - 40 г
  • сирене - 100 г
  • спанак - 60 г замразен
  • лук - 1/4 гл.
  • магданоз - 1 с.л. нарязан
  • яйца - 1 бр
  • брашно - около 6 с.л. или галета
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1/4 ч.л
  • мащерка - 1/4 ч.л, сушена
  • риган - 1 щипка, сушен
  • кашкавал - 1 с.л. настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киноата се измива и слага в тенджера с 1-2 чаши гореща вода и малко сол. Вари се до разпукване, после се прецежда и измива под течаща студена вода.

В купа се натрошава сиренето, прибавя се отцедената киноа, ситно нарязаният лук, яйцето, щипка сол, черният пипер, риганът, мащерката, магданозът, спанакът и брашното.

С намаслени ръце се оформят топчета, малко по-големи от орех, и се пържат в загрято олио до златисто-кафяво.

След като се сложат в загрятото олио, с ръка леко се натискат надолу, за да се придаде форма на кюфте.

Кюфтетата с киноа се отцеждат се на домакинска хартия.

Зеленчуковите кюфтенца се сервират с млечен чеснов сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: