Начин на приготвяне
Киноата се измива и слага в тенджера с 1-2 чаши гореща вода и малко сол. Вари се до разпукване, после се прецежда и измива под течаща студена вода.
В купа се натрошава сиренето, прибавя се отцедената киноа, ситно нарязаният лук, яйцето, щипка сол, черният пипер, риганът, мащерката, магданозът, спанакът и брашното.
С намаслени ръце се оформят топчета, малко по-големи от орех, и се пържат в загрято олио до златисто-кафяво.
След като се сложат в загрятото олио, с ръка леко се натискат надолу, за да се придаде форма на кюфте.
Кюфтетата с киноа се отцеждат се на домакинска хартия.
Зеленчуковите кюфтенца се сервират с млечен чеснов сос.