Начин на приготвяне
Почиства се лук и чушка, нарязва се лукът на полумесеци, пиперката на ленти. Свинското месо се нарязва на парчета, поръсваме със сол и черен пипер.
В загрято олио в любимото тиганче се запържва месото, докато побелее. Добавят се нарязаните зеленчуци и разбъркваме.
Сипва се 100 мл вода оставяме да се готви на умерен огън, докато месото започне лесно да се къса - става бързо. Сипват се пасирани домати, овкусени със сол и 1 ч.л. захар, която да убие киселия вкус.
Прибавят се накъсани листа босилек, чубрица, 4-5 скилидки чесън с люспите, две сушени чушки и оставяме свинското с лук да поври, докато се изпари водата и остане на мазнина.
Сервираме гозбата с чаша вино.