Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Манджи»Свинско с лук и домати на тиган

Свинско с лук и домати на тиган

Свинско с лук и домати на тиган
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • свинско бонфиле - 500 г
  • олио - 3 с.л.
  • домати - 1 ч.ч. от консерва
  • лук - 2 големи глави
  • чушки - 1 бр. зелена
  • чубрица
  • босилек
  • сол
  • захар
  • магданоз
  • черен пипер
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • чорбаджийски чушки - 2 бр. сухи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиства се лук и чушка, нарязва се лукът на полумесеци, пиперката на ленти. Свинското месо се нарязва на парчета, поръсваме със сол и черен пипер.

В загрято олио в любимото тиганче се запържва месото, докато побелее. Добавят се нарязаните зеленчуци и разбъркваме.

Сипва се 100 мл вода оставяме да се готви на умерен огън, докато месото започне лесно да се къса - става бързо. Сипват се пасирани домати, овкусени със сол и 1 ч.л. захар, която да убие киселия вкус.

Прибавят се накъсани листа босилек, чубрица, 4-5 скилидки чесън с люспите, две сушени чушки и оставяме свинското с лук да поври, докато се изпари водата и остане на мазнина.

Сервираме гозбата с чаша вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: