Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържено свинско»Свинско филе с лук и масло на тиган

Свинско филе с лук и масло на тиган

Свинско филе с лук и масло на тиган
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско филе - 500 г
  • масло - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • лук - 4 глави
  • бяло вино - 1 к. ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското се нарязва на 4 порции. Всяка се поръсва със сол и черен пипер. В тиган се загрява масло и олио.

Запържва се всяко парче месо от двете страни и се изважда в чиния. В същата мазнина се сипва ситно нарязан лук.

Поръсва се с малко сол и сипваме 1 к. ч. бяло вино. Задушава се до готовност на лука. Сервираме порция месо върху канапе от задушения лук с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: