Свинско с домати на тиган

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7218k2k12k5
Свинско с домати на тиган
Снимка: Сия Рибагина
1 / 4
11/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Разкошна свинска манджа, който се приготвя лесно на тиган"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г бут или плешка
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 4 глави кромид
  • домати - 800 г консерва
  • чушки - 2 бр. червени
  • черен пипер
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л. пушен
  • лют пипер - 1 щипка
  • зехтин - 2 с.л.
  • мащерка
  • риган
  • кимион
  • дафинов лист - 1 бр.
  • захар - 1 ч.л.
  • брашно - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на парчета и поръсете с брашното. Изтръскайте излишното, загрейте зехтина в тиган и запържете месото. Гответе до златист цвят.

Извадете от тигана и сложете нарязания на дребно лук и моркови. Разбъркайте и пържете до омекване.

Нарежете чушките на ситно и ги добавете, сложете доматите, дафинов лист, захар и подправките.

Върнете месото в тигана и затворете с капак. Гответе месото до изпаряване на течността от доматите, като периодично разбърквате.

Накрая поднесете с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: