Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържено свинско»Свинско с праз, лук и домати на тиган

Свинско с праз, лук и домати на тиган

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2
"Бърза манджичка от свинско с праз, домати и лук, приготвена на тиган - вкусотия"

Необходими Продукти

  • праз - 4 стръка
  • свинско месо - 1 кг
  • люти чушки - 3 бр.
  • лук - 2 глави кромид
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • домати - 3 бр.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на дребно, запържете за няколко минути в дълбок тиган.

Нарежете лука и праза, добавете ги при месото.

Гответе свинското с лук още 15 мин. Добавете накълцаните домати, червения пипер, сол, брашното.

Разбъркайте и сипете чаша вода към пърженото свинско. Добавете лютите чушки и гответе още 20 мин.

Поднесете свинското с праз, лук и домати на тиган топло и се насладете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: