Смилянски боб на фурна

22/11/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене75 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 111
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука, моркова и изчистете чушката от семките. Сложете ги в кухненски робот и ги нарежете на дребно.

В тенджера под налягане сложете 2 с.л. олио и задушете зеленчуците.

Сложете смилянския боб, който предварително сте накиснали във вода за една нощ. Налейте вода и варете 30 минути.

Отворете тенджерата, сложете подправките, сухите чушки (нарязани на големи парчета) и доматите. Затворете още веднъж тенджерата и варете 5-10 минути.

Направете запръжката, като запържите червения пипер и брашното в малка касерола или тиган с малко олио. Изсипете я в тенджерата.

Разбъркайте боба и го прехвърлете в подходяща тава.

Загрейте фурната на 200 градуса и печете още половин час.

Поръсете готовия печен боб с пресен магданоз.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар