Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Смилянски боб на фурна

Смилянски боб на фурна

Смилянски боб на фурна2 / 2
22/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"По-вкусен боб със сигурност не сте опитвали"

Необходими Продукти

  • смилянски боб - 200 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1
  • червени чушки - 1 бр.
  • сухи чушки - 2 червени
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • джоджен
  • девесил
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • ЗА ЗАПРЪЖКАТА
  • червен пипер
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука, моркова и изчистете чушката от семките. Сложете ги в кухненски робот и ги нарежете на дребно.

В тенджера под налягане сложете 2 с.л. олио и задушете зеленчуците.

Сложете смилянския боб, който предварително сте накиснали във вода за една нощ. Налейте вода и варете 30 минути.

Отворете тенджерата, сложете подправките, сухите чушки (нарязани на големи парчета) и доматите. Затворете още веднъж тенджерата и варете 5-10 минути.

Направете запръжката, като запържите червения пипер и брашното в малка касерола или тиган с малко олио. Изсипете я в тенджерата.

Разбъркайте боба и го прехвърлете в подходяща тава.

Загрейте фурната на 200 градуса и печете още половин час.

Поръсете готовия печен боб с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: