Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Шишчета»Екзотични пилешки шишчета с ананас и чушки

Екзотични пилешки шишчета с ананас и чушки

Екзотични пилешки шишчета с ананас и чушки
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
7

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 2 бр.
  • ананас - 1 консерва
  • червени чушки
  • лук - 1 глава
  • бекон - на ленти
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отворете консервата ананас и изцедете добре ананаса. Наежете го на средно големи парчета.

Обелете лука и изчистете чушката от семките. Нарежете ги на големи квадратчета.

Месото измийте и нарежете на средни хапки.

Вземете едно шишче и първо забодете бекона в горната му част. След него парче пилешко месо, ананас, отново бекон, чушка, лук и отново бекон, докато стигне лентата, така че той да образува зиг-заг форма.

Вземете второ шишче и повторете всичко отново и така до изчерпване на продуктите.

Готовите шишчета поръсете със сол и черен пипер.

Загрейте скарата до средно висока температура. Изпечете пилешките шишчета от двете страни, като ги обръщате периодично.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: