Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Шишчета»Екзотични рибни шишчета

Екзотични рибни шишчета

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Екзотични рибни шишчета1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • калкан - 400 г филе
  • скариди - 150 г (чистени)
  • пъпеш - 1/2 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • шафран - 1 щипка
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • за соса
  • кокосови стърготини - 3 с.л.
  • вода - 2 ч.ч.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • магданоз - 2 с.л. (нарязан)
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето се нарязва на парчета и се напръсква с лимоновия сок. Рибата и скаридите се поръсват с шафран, черен пипер и сол.

Пъпешът се нарязва на парчета. След това се нанизват на шишчета парче риба, пъпеш, скарида и продължават да се редуват. Напръскват се с олио.

Шишчетата се пекат на скара 20 минути, като постоянно се обръщат.

Приготвя се сос, като кокосовите стърготини се заливат с вряла вода и се варят 5 минути.

Кокосовата вода се смесва с лимоновия сок, магданоза, солта и черния пипер и всичко се разбърква. Шишчетата се сервират със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: