Начин на приготвяне
Загрейте половината масло с 2 с.л. олио на умерена температура на котлона в дълбок тиган.
Запържете предварително овкусените със сол и черен пипер пилешките пържоли до златисто, като започнете от страната с кожата.
Пържете по около 5 мин от всяка страна. При готовност извадете пържолите в съд и захлупете. Добавете другото масло в тигана и запържете брашното за около минута, като постоянно разбърквате.
Добавете на тънка струйка пилешкия бульон, като постоянно разбърквате. Добавете в соса сока от ананас и оставете соса да заври. Варете соса около 5 мин, докато се посгъсти, и добавете ананаса на парченца и чушките, предварително нарязани на малки парчета.
Добавете пилешките пържоли и захлупете с капак. Гответе около 20-25 мин и сервирайте пилешките пържоли поляти със сос с ананас и чушки.