Катино мезе с домати и гъби

Яница НиколоваЯница НиколоваИноватор4574001904
23/11/2018
"Колкото повече обогатявате класическото Катино мезе, толкова повече от домашното вино ще трябва да донесете "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 101
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 450 г
  • гъби - 130 г мариновани
  • домати - 1 бр., малък
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • магданоз за поръсване
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • свинска мас - 1 с.л.
  • чубрица - 2 щипки
  • черен пипер - смлян
  • лук - 1 гл.
  • лимони - 1 - 2 резена, при сервиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се загрява олиото и свинската мас.

Свинското се нарязва на хапки и се запържва до побеляване.

Прибавя се нарязаната глава лук на ситно, след това гъбите и сол на вкус.

Пържи се около 5 минути, прибавя се нарязаният домат и червен пипер.

Налива се гореща вода, да покрие месото. Оставя се да ври, докато леко се сгъсти и месото стане крехко.

Към края към катиното мезе се прибавя магданоз, чубрица и черен пипер.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар