Мързеливи сaрми в гювеч

23/11/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене180 мин.
Общо195 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо279
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме киселото зеле.

На котлона в тигана запържваме каймата като за мусака.

Добавяме подправките, доматеното пюре и ориза.

В гювеча най-отдолу слагаме маста и върху него поставяме половината от киселото зеле.

Върху него поставяме сместа от каймата и ориза и върху него поставяме и останалото зеле.

Покриваме готовия гювеч с еднакво количество зелева чорба и вода, така че да се покрие зелето.

Слагаме мързеливите сарми във фурната за 30 минути на максимална температура и после още 1.5 часа. на 150 градуса.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар