Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Мързеливи сaрми в гювеч

Мързеливи сaрми в гювеч

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Мързеливи сaрми в гювеч
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 9
23/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
195 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 бр. средно голяма
  • кайма - 500 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • доматено пюре - 150 г
  • червен пипер
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • мас
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме киселото зеле.

На котлона в тигана запържваме каймата като за мусака.

Добавяме подправките, доматеното пюре и ориза.

В гювеча най-отдолу слагаме маста и върху него поставяме половината от киселото зеле.

Върху него поставяме сместа от каймата и ориза и върху него поставяме и останалото зеле.

Покриваме готовия гювеч с еднакво количество зелева чорба и вода, така че да се покрие зелето.

Слагаме мързеливите сарми във фурната за 30 минути на максимална температура и после още 1.5 часа. на 150 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: