Начин на приготвяне
Чукнете яйцата в купа, сипете захарта и разбийте до пухкава смес. Добавете млякото, разбийте, след това олиото, бакпулвера и чаша по чаша брашното, като разбивате непрекъснато.
Когато е готово, изсипете половината смес във форма за торта 26 см или каквато имате, която е предварително намазнена и набрашнена.
Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути, след което извадете, намажете с половината сладко и изсипете останалата смес отгоре, като размажете навсякъде с дървена лъжица или шпатула.
Върнете кекса във фурната и печете още около 25-30 минути на същите градуси.
Когато сладкишът с боровинки е готов, преместете в поднос, намажете с останалото сладко и поръсете с пудра захар.
Да ви е сладко!