Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Сладко-солени кюфтета с кашкавал и масло

Сладко-солени кюфтета с кашкавал и масло

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Сладко-солени кюфтета с кашкавал и масло
Снимка: Яница Николова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • масло - 2 с.л.
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • кашкавал - 50 г
  • лук - 1 глава
  • черен пипер - смлян
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • хляб - 1 филийка
  • сол - на вкус
  • Панировка
  • брашно - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • риган - 1/4 ч.л.
  • босилек - 1/4 ч.л.
  • къри - 1/4 ч.л. на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се слага в купа, овкусява се с черен пипер, чубрица, червен пипер.

Прибавя се хлябът, предварително намокрен с вода или прясно мляко, изстискан и наронен. Чуква се яйцето, лукът се настъргва на едро ренде, кашкавалът също.

Прибавя се маслото и се разбърква до хомогенна смес. Оставя се 30 минути в хладилник.

После се оформят кюфтета, панират се с предварително смесените съставки за панировката.

Пържат се в маслена баня до златисто-кафяв цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: