Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнени хлебчета»Пълнено хлебче с шунка и кашкавал

Пълнено хлебче с шунка и кашкавал

Пълнено хлебче с шунка и кашкавал
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"И да не забравите да го хапвате, докато е топло, защото тогава е най-вкусно"

Необходими Продукти

  • хляб - 500 г (или питка)
  • чесън - 3 скилидки
  • масло - 70 г
  • шунка - 100 г
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С помощта на остър нож се се правят надлъжни и напречни разрези в едно хлебче или питка.

В купа се счукват скилидките чесън и се размесват с омекнало краве масло. Във всеки прорез на хляб се втрива от овкусеното масло.

Шунката и кашкавалът се нарязват на дребно и се разпределят също в прорезите. Хлебчето се увива с алуминиево фолио и се слага във фурната да се запече на температура 200 градуса.

Малко преди готовност фолиото се разгръща отгоре и хлебчето се допича още десет минути. Пълненото хлебче се консумира още докато е топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Меги
Меги
Рецептата е страхотна! Аз поръсих с малко чубрица и стана великолепно!
02.05.2019 14:39