Начин на приготвяне
Разделете пилешките пеперуди на половина, така че да се получат по две части. Всяка част изтънете леко с нож във форма на тънка пържолка. Сложете ги в найлонов плик или домакинско фолио и ги начукайте.
Подправете всяка пържолка с черен пипер, червен пипер и сол на вкус.
Нарежете кашкавала и топеното сирене на тънки парчета.
Във всяка пържолка сложете резен шунка и в средата поставете парче кашкавал и сиренце. Навийте пържолата на руло и прихванете краищата с клечки за зъби или завържете с готварски конец. По този начин направете с всички пилешки пържоли.
Разбийте яйцето в чиния, в друга сложете галетата и в още една сложете брашното.
Оваляйте всяко руло в брашното, изтупайте излишното, след което потопете в яйцето, накрая сложете в чинията с галета и оваляйте хубаво от всички страни.
В тава сложете хартия за печене и поставете панираните рула. Сипете върху всяко на тънка струйка малко зехтин.
Сложете да се пекат на 180 градуса за около 25-30 мин.
Преди сервиране махнете клечките или конеца и поднесете с пържени картофи, зелена салата или ориз.