Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Руладини»Руладини по немски във винен сос

Руладини по немски във винен сос

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Руладини по немски във винен сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Специално за вас представяме най-доброто от Немската кухня - Руладини във винен сос"

Необходими Продукти

  • телешки стекове - 8 бр.
  • пушен бекон - 160 г
  • лук - 1 бр.
  • кисели краставички - 4 бр. средно голяма глава стар
  • телешки бульон - 1 л
  • мащерка - 2 - 3 щипки
  • дафинов лист - 1 бр.
  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • горчица - за намазване
  • чесън - 1 скилида
  • нишесте - 1 с.л. натурално
  • червено вино - 200 мл сухо
  • масло - 1 с.л.
  • зехтин - общо около 3 с.л. за готвене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязва се на ситно лукът и беконът. Запържват се в малко мазнина, около 1 с.л., докато станат хрупкави. Изваждат се и се поставят върху домакинска хартия, за да се отцеди мазнината.

Нарязват се на ситно краставичките и се прибавят към охладената плънка от лук и бекон. Оставят се настрана до ползването им.

Начукват се стековете, поръсват се със сол, черен пипер и от двете страни. От едната се намазват посредством четка с горчица.

Равномерно се разпределя 1 ч.л. от плънката. Навиват се стегнато на руло и се завързват с конец или се закачат с клечки за зъби, за да не се развият рулата по време на готвенето им.

В дълбок тиган се загрява маслото и 1 с.л. зехтин. Поставят се руладините и се изпържват добре от всички страни. Добавя се чесън, нарязан на фини филийки, готви се за около 1 мин. Налива се телешки бульон, прибавя се доматеното пюре, мащерката, дафинов лист, черен пипер и сол, разбърква се. Захлупва се с капак и се готви на умерен котлон да къкри за около 1.30 мин или докато месото напълно омекне.

Готовите руладини се изваждат, отстраняват се клечките за зъби и се оставят на топло покрити.

Прецежда се останалият бульон и се изсипва в чиста тенджера. Поставя се на умерен котлон, налива се виното с нишестето, за да се сгъсти. Ако е необходимо, може да се добави мъничко вода.

Готви се за няколко минути или докато се сгъсти сосът, прибавя се на вкус сол и се поръсва с прясно смлян черен пипер.

Поднасят се топли с картофена гарнитура и задушено червено зеле.

Източник: Nikolay`s Kitchen

Забележка: Рецептата съм я изписала така, както е дадена, от ChefNikolay. Нямах в момента телешко каре и затова ги приготвих от свинско каре. Всички други продукти съм вложила.

За гарнитура съм приготвила мини картофени крокети, тази рецепта съм я публикувала в сайта на Готвач.бг, затова няма да я добавям. Задушеното червено зеле, което е силно традиционно като гарнитура в немската кухня, го пропуснах - в моята кухня много не се харесва, но винаги може да се добави, въпрос на вкус и желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: