Начин на приготвяне
Телешките руладини много често се правят вечер преди празничен повод, но и за напълно нормален семеен уикенд.
Приготвяне на руладините от говеждо месо
Поставете филиите месо на работната повърхност и ги покрийте с равномерен слой горчица. Подправете със сол и черен пипер и след това поставете филийките бекон по дължина върху рулата.
Сега добавете нарязани на полумесеци лук, нарежете краставицата по дължина и грубо нарежете скилидката чесън. Поставете тези съставки върху горната трета на месото. Правя го по този начин, защото спестявам време и след това мога лесно да навивам рулата.
Ако сте по-перфекционист в готвенето от мен, можете да нарежете лука и да нарежете краставицата и да поръсите равномерно всяка рулада с нея.
Сега навийте рулата. Внимателно увийте съставките, като внимателно сгънете навътре. Увийте равномерна рула. След това фиксирам целия пакет с клечки за зъби, така че обвивката да не се разпада, когато изпържа рулата.
Първо изпържете руладините (ниво 7 от 10), като ги направите кафяви. Моля, не ги добавяйте, преди да се е загряло добре маслото. Трябва да станат кафяви за хубав тъмен сос.
Деглазирайте пържените рулади с чаша червено вино. След това оставете червеното вино да се изпари напълно и отново го залейте с 125 мл вода. Сега за кратко кипнете всичко и след това сложете руладите с течността в голяма тенджера.
Разтопете отново избистреното масло и запържете в него ситно нарязания лук (ако е необходимо, морковът и целината) до кафеникав карамелен загар, но внимавайте, да не ги изгорите!
Зеленчуците не трябва да изгарят, тогава ще станат горчиви! Лукът (със зеленчуците) също се гаси с малко червено вино около 50 мл, течността се оставя да заври и да се изпари напълно.
След това отново се добавят 125 мл течност (бульон), преди лукът да се добави в тенджерата с телешките рулца. Налейте 500 мл вода, оставете да заври и след това продължете да готвите на най-ниското ниво.
Разбъркайте една до две чаени лъжички зеленчуков бульон (прах) и оставете да къкри в продължение на три до четири часа. Обръщайте руладите от време на време и, ако е необходимо, добавете малко течност, ако се е изпарила.
Обикновено не се нуждая от сгъстител за сос, сосът има естествено сгъстяване поради повечкото използван лук. Разбъркайте две супени лъжици заквасена сметана и готово!
Поднасяме нашите класически руладини с кнедли и ако ви харесва брюкселското зеле, време е да се насладите!
Съвет:
Класически немски руладини са прекрасни за приготвяне. Те стават още по-нежни в уреда за бавно готвене - оставям ги да къкрят 10-12 часа на ниска степен. Тогава месото е крехко като масло, но руладите не се разпадат. Обичам моят бавен уред за готвене! Познавате ли вече това устройство?
Коментари