Бутер канелена баница

marcheva14marcheva14Мастър Шеф91171056451
22/11/2018
"На вкусните сладкиши калориите не се броят, отрежете си второ парче бутер канелена баница без угризения "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо391
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • бутертесто - 2 листа или 495 г
  • крема сирене - 220 г
  • захар - 70 г + 50 г
  • канела - 2 ч.л. разделена
  • ванилия - 1 ч.л.
  • масло - 2 с.л. разтопено
  • за ГЛАЗИРАНЕ
  • пудра захар - 80 г.
  • сметана за готвене 20% - 2 с. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. В купа се разбива крема сиренето с 50 г захар, 1 ч.л. канела до гладка смес. Прехвърля се в голям пош с голям кръгъл накрайник. Оставя се настрана.

2. Леко с точилка се разточва бутер тестото върху малко брашно.

3. В по-тясната страна и долна част на тестото се шприцова фитил от сместа в поша. Завива се ролка на 1/2 оборот. Разрязва се с нож по дължина. Рулото се навива на охлюв и се поставя по средата на тавата, покрита с хартия за печене.

Следва ново руло, по същия начин се процедира, отрязва се с нож, навива се на 1/2 оборот на руло и се завива около първото, като краищата се захващат един в друг. Следват и другите рула.

В купа се комбинира останалото разтопено масло с 1 с.л. захар и 1 ч.л. канела. Сместа се намазва в/у баницата.

Пече се на 180 градуса за около 40/45 мин. Изважда се.

В купа се разбърква пудрата захар и сметаната. С вилица се покапва върху бутер баницата.

Източник: Tastyподобни рецепти тук

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар