Кюфтета на фурна

Кюфтета на фурна
Снимка: Албена Асенова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
13

Необходими Продукти

  • кама - 500 г смес
  • лук - 1 глава
  • сухар - 2 бр. филийки
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • четен пипер - 1 к.л. смлян
  • чубрица - 1 с.л.
  • кимион - 1/2 к.л.
  • индийско орехче - 1 щипка
  • яйца - 1 бр.
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се слага в купа и се омесва заедно със ситно нарязана една глава лук.

В друга купа с прясно мляко се накисват сухарите. След като омекнат, се отцеждат от млякото, раздробяват се и се слагат при каймата. Прибавят се подправките черен пипер, чубрица, кимион и индийско орехче.

В купата се чуква едно яйце и всичко се обърква хубаво. Съдът се покрива със свежо фолио и се слага за няколко часа в хладилника.

От каймата се оформят кюфтенца, които се нареждат в намазана с масло тава. Всяко кюфтенце се напръсква с прясно изцеден лимонов сок, в тавата се налива малко вода и се слага във фурната.

Кюфтенцата се пекат на 200 градуса, като по средата на печенето могат да се обърнат да се запекат и от другата страна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: