Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Бирени мезета»Пилешки дробчета в специална панировка

Пилешки дробчета в специална панировка

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Пилешки дробчета в специална панировка
Снимка: Sevdalina Irikova
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Панировката е важна, панировката - затова си запишете внимателно рецептата"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 1 кг
  • сода - 2 с.л.
  • Марината
  • кайенски пипер - 1/2 ч.л.(по желание)
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • лимони - 1 бр. сока от плода
  • олио - 2 с.л.
  • За панировката
  • белтъци - 4 бр.
  • горчица - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • бира - 100 мл
  • царевично брашно - 5 - 6 с.л.
  • галета - 1 ч.ч.
  • сусам - 2 с.л.
  • царевично брашно - за овалване
  • олио - за пържене
  • масло - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме пилешките дробчета. Режем ги на две части.

В купа смесваме сода със студена вода и дробчетата се накисват за около 30 минути. Изваждаме ги и ги оставяме в гевгир, за да се отцедят добре.

Подготвяме марината от изцедения лимонов сок, сол, растителната мазнина, черния пипер и кайена. Мариноваме ги за 2 часа.

За панировката разбиваме добре белтъците и горчицата. Прибавяме сол на вкус и пенливото пиво (за предпочитане е светлото).

Постепенно сгъстяваме с царевичното брашно. Консистенцията на сместа трябва да е по-гъста от тази на палачинковото тесто.

Готови сме за паниране, затова изваждаме дробчетата от марината и ги подсушаваме много добре. За целта използвам памучна кърпа.

Приготвяме три съда. В първия поставяме брашно за овалване. Във втория изсипваме сместа за панировката, а в третия съд смесваме галетата и сусамовите семена.

Домашно приготвената смляна галета е най-вкусна.

Всяко парченце овалваме първо в брашното, после потапяме в панировката, а накрая в сусамовата галета.

Пържим до златисто в сгорещеното олио, към което сме прибавили масло, ей тъй за аромат и разкош.

Отцеждаме панираните пилешки дробчета върху решетка или кухненска хартия, която да попие излишната мазнина.

Можете да ги комбинирате със чеснов майонезен сос или сотирани картофки с масло и естрагон.

Задължително е обаче изстуденото пенливо пиво, защото са идеалното мезе за бира.

Наздраве и да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: